maanantai 18. huhtikuuta 2016

Kaninomistajan jokapäiväisiä haasteita

Teen tänään vähän erinlaisempaa postausta, kerron kaninomistajan jokapäiväisiä haasteita. Uskon että aika moni pystyy näihin samaistua... Aloitetaan!

1. "kaksi yhdellä iskulla..."
...Kanien kantaminen. Ei tosin vain yhden, vaan useamman. Mä yritän ainakin aina "säästää aikaa" (tai sitten oon vaan laiskalla päällä :D) kantamalla molemman jäniksen yhdellä kerralla. Usein just parvekkeelle ja takaisin. Ensimmäinen ongelma tässä on se että saa kaksi kania yhtä aikaa syliin, sitten pitäs ne vielä kantaakki... Ja auta armias kun jompikumpi alkaa rimpuilemaan! Parempi vaihtoehto olis kantaa molemmat erikseen, mutta ei sitä aina vaan jaksaisi vaivautua.

2. Vettä kupissa, vettä ympäri lattiaa.
Tiedätkö sen, kun kannat keittiöstä/vessasta vettä kanillesi kupissa, ja kompuroit johonkin, ja hetkessä vedet on ympäri lattiaa. Jep, mä ainakin tiedän. Näin käy melkein aina.

3. "HEEERÄÄÄTYYYYSSS!"
Mulla ainakin kanit huolehtii etten nuku tarpeeksi  liikaa. Kun aamulla tulee nälkä ja mami vielä nukkuu niin pitäähän se herättää. Jos se ei heti herää siihen että hypätään naamalle, niin pitää ottaa erikoistoimenpiteet käyttöön, kuten vessalootan kaivaminen, yöpöydälle hyppiminen, tavaroiden heittely, maton paikan siirtely ja ruokakuppien viskominen. Silloin se ainakin herää huolehtimaan rakkaimmistaan!

4. "Sharing is caring..."
...Kaiken jakaminen. Kaiken. Sängyn, minkä tahansa mitä huoneessaan syö, kaappien (jep, TT -jengi hyppii mun kaapin alimmalle hyllylle), tms mitä huoneeseensa uskaltaa tuoda. En voi syödä rauhassa omenoita mun huoneessa, se on loppujen lopuksi pakko heittää lattialle kanien syötäväksi, kun kaksi käpäläkästä kiikkuu naamalla.

5. "Mieki haluan mukkaan"
Kun kanit haluavat joka paikkaan mukaan. Usein nuo on lähdössä perään kun oon eteisessä lähtemässä kouluun. Olishan se toki ihanaa kun olis kaks karvapalloa repussa, mutta ei se oikeen onnistuis.

Pystyittekö samaistumaan näihin ongelmiin? Onko teilläkin joitain jokapäiväisiä haasteit, joita en tässä kertonut? Kommentoi!


































































































































2 kommenttia:

  1. Oi tuo vesikippo juttu :)) Liketän siitä <3
    Kiva postaus! :)

    VastaaPoista
  2. Hyviä kohtia, mutta meille passasi oikeastaan eniten just tuo vesikuppi.

    Ärsyttävää:
    - jaloissa pyöriminen (aiheuttaa kompastelua ja vaaratilanteita)
    - pissalaatikon viereen pissaaminen (toinen meidän kaneista harrastaa välillä sitä)
    - hyppääminen juuri siihen pissalaatikkoon mitä ollaan parhaillaan siivoilemassa. Ja jos kanin ei anna hypätä siihen, se pissaa viereen. Miksi? Miksi aina?
    - sohvan nurkan kyltymätön pureskelu
    - heinien leviäminen joka paikkaan

    VastaaPoista