torstai 3. syyskuuta 2015

Kani = häkkieläin?

Se kani joka eli koko elämänsä häkissä,
Se kani joka ei ikinä saanut elää luonnollista elämää,
Se kani jonka joka päivä oli samanlainen,
Se kani jolle luvatut useat tunnit vapaana oloa päätyivätkin vain muutamiin minuutteihin,
Se kani joka joutui päivästä toiseen katsomaan kaltereiden takaa ohimeneviä jalkoja,
Se kani joka ei ikinä saanut ansaitsemaansa huomiota ihmiseltä,
Se kani jonka henki oli SINUN vastuullasi,
Se kani joka ei saanut olla kani.

Aamulla heräät ja menet heittämään mitään sanomatta aamuruoan kanillesi, joka odottaa sinua. Lähdet pois ja kanisi jää tuijottamaan perääsi kaltereiden takaa. Sama toistuu illalla. Kanisi katsoo sinua luottavasti, vaikka sinä et tunne vastuutasi. Kanisi joutuu päivästä toiseen vain odottamaan huomiota, jota se ei ikinä saanut. Kanisi ei saa olla kani. Haluatko SINÄ kanillesi tällaisen elämän?

Kanin paikka ei ole häkki. Kanisi tarvitsee sinua, koska sen koko elämä on sinun vastuullasi. Kani ei pysty kertomaan, jos sillä on huono olla.

Sinä joka harkitset kaninostoa; Oletko valmis tähän? Oletko valmis tarjoamaan kanillesi hyvän ja monipuolisen elämän? Toivon että sinä, joka harkitset kanin hankintaa, mietit myös varjopuolia. Kani on ihana ja rakastava eläin, jos se saa saman takaisin.

Kani on eläin, joka luonnossa elää vähintään jalkapallokentän kokoisella alueella. Tietenkään kukaan ei voi niin luonnolista elämää tarjota, mutta liikuntaa voi aina kuitenkin tarjota. Kani tarvii paljon liikuntaa, eikä häkki/ muu ei-niin-iso asumus ei ole tarpeeksi.

-------
Tylsyyttäni nyt halusin tekaista tällaisen postauksen :) Tämä postaus ei ole tarkoitettu kellekkään, tämä on vain yleisesti kerrottuna. Pian tulee myös erinlaista postausta, mutta nyt tämmöinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti